Om företaget

Höglunds Skrädderi är ett etablerat skrädderi i Rättvik. Här utför vi ändringar på konfektions- och fritidskläder efter önskemål och tillverkar vackra dräkter från främst Dalarna, men även ifrån andra håll i Sverige. Vi har dräkter att hyra ut till det särskilda tillfället och även begagnade plagg om den lösningen passar er bättre. Söker ni en gåva vid en särskild uppvaktning? Hör med oss om presentkort.

Företaget bildades i USA för 34 år sedan av Paul Höglund. Sedan 1999 driver han företaget i Rättvik. Paul prioriterar skräddartjänster av hög kvalité och värdesätter den gamla dräkttraditionen. Han tillverkar gärna dräkter enligt gamla metoder och tekniker.

Paul har gedigen erfarenhet från ändringsverksamhet inom konfektionsindustrin. Han har bred erfarenhet av hur man får plagg att passa den enskilda individen med särskilda egenskaper och mått.

År 2012 tilldelades Paul Diplom för Slöjd av Rättviks Hemslöjdsförening för skicklighet i dräktsömnad. År 2006 utsågs Paul till Årets Hantverkare av Dalarnas Spelmansförbund.

Vi har nya lokaler på Gärdebygatan 14. Välkommen in!